image fb

Κατασκευή Ιστοσελίδας


 

Γιατί να δημιουργήσετε ιστοσελίδα;

 

Η ηλεκτρονική παρουσία (ιστοσελίδα) μιας εταιρίας, αντανακλά την εικόνα και τη φήμη της, επηρρεάζοντας τη στάση των επισκεπτών της ως προς αυτήν αλλά και ως προς τα προϊόντα της.

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να δημιουργήσετε εταιρική ιστοσελίδα είναι οι παρακάτω:

  • Η ιστοσελίδα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο χωρίς αργίες. Άρα λοιπόν έχετε ένα δεύτερο κατάστημα (ηλεκτρονικό) συνεχούς και αδιάκοπης λειτουργίας με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα.
  • Η επιχείρηση που έχει ιστοσελίδα επεκτείνει τα γεωγραφικά της όρια, το οποίο σημαίνει οτι μπορούν να δουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, «ηλεκτρονικοί πελάτες» που βρίσκονται πολύ μακριά σας ακόμη και στο εξωτερικό.
  • Συνεχής ενημέρωση του πελάτη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε καθώς επίσης για τις νέες σας προσφορές.
  • Δημιουργείτε ένα νέο, σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες σας με τη χρήση της φόρμας επικοινωνίας, του chat ή του call for free.
  • Εαν έχετε ιστοσελίδα σας δίνεται η δυνατότητα διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων σας σε όλο αυτό το παγκόσμιο κοινό του internet.
  • Η οικονομία χρόνου είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας και ειδικά για κάποιες κατηγορίες ανθρώπων, πολύτιμη. Γι’αυτό λοιπόν, επιλέγουν το internet για την έρευνα και την αγορά των προϊόντων τους. Κι εσείς θα πρέπει να είστε εκεί! Με την δική σας «ηλεκτρονική παρουσία», την ιστοσελίδα σας!

    Πώς θα κάνετε τη σωστή επιλογή για το είδος της ιστοσελίδας της επιχείρησή σας και πόσο θα σας κοστίσει? (Από δωρεάν μέχρι 5.000€)


Το πρώτο ερώτημα που σας έρχεται στο μυαλό είναι για το είδος της ιστοσελίδας που πρέπει να επιλέξετε. Στατική ή δυναμική ιστοσελίδα. Αν για παράδειγμα, έχετε λίγο περιεχόμενο που δεν χρειάζεται να το ανανεώνεται συχνά ή έχετε ελάχιστη αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας, τότε θα επιλέξετε να δημιουργήσετε στατική ιστοσελίδα. Έχει χαμηλότερο κόστος κατασκευής και κόστος φιλοξενίας και γρηγορότερο χρόνο παράδοσης.
Αν όμως έχετε μία επιχείρηση με περιεχόμενο το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, αλλάζει συχνά σε επίπεδο τιμών, μεγεθών κ.τ.λ., αν χρειάζεστε on line φόρμα για κρατήσεις ή πωλήσεις, αποστολή ενημερωτικών (newsletters), σύστημα χρηστών (log in), τότε η επιλογή σας θα είναι μια δυναμική ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα είναι επένδυση.

 

Το δεύτερο ερώτημα και πολύ σημαντικό είναι το κόστος της ιστοσελίδας. Μία αναζήτηση στο περιβάλλον της Google, θα σας εμφανίσει κάποιους που υπόσχονται ιστοσελίδες με μηδενικό κόστος και αρκετούς με 50,00€ και 100,00€. Καταρχήν ιστοσελίδα με μηδενικό κόστος δεν υπάρχει. Και αυτοί που το προτείνουν κάτι άλλο κρύβουν, ενδεχομένως υψηλό κόστος φιλοξενίας ή υψηλή χρέωση ώρα εργασίας (οπότε οτιδήποτε ζητήσετε στο μέλλον, όσο μικρή και να είναι η αλλαγή που θα θελήσετε, θα το πληρώσετε ακριβά). Επίσης, οι περισσότεροι δεν είναι επαγγελματίες, ούτε έχουν κάποιο χώρο γι’αυτό και δεν μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία τους, διευθύνσεις, σταθερά τηλέφωνα και φυσικά δεν εκδίδουν τιμολόγια (οπότε δεν εκπίπτει ως δαπάνη).
Το κόστος για την κατασκευή ιστοσελίδας δεν μπορεί να είναι σταθερό και ίδιο για τον καθένα. Εξαρτάται από τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Με 100,00€ και 200,00€ η ιστοσελίδα μάλλον θα είναι στατική και πολύ απλή, με ένα έτοιμο template ενδεχομένως όχι του γούστου σας πάνω στην οποία απλά θα αναγραφούν τα στοιχεία σας και σίγουρα όχι μοναδική. Από την άλλη πάλι, με 1000,00€ και 2000,00€ η ιστοσελίδα θα έχει σαφώς πολλά γραφικά, πολλές δυνατότητες και λειτουργίες που όμως μπορεί να μην χρειάζεστε. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, δεν μπορεί να ειπωθεί οτι μια ιστοσελίδα κοστίζει π.χ. 400,00€ ή 600,00€ ή 1.200,00€. Είναι ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Εσείς απλά αυτό που πρέπει να έχετε ξεκάθαρο είναι το τί ακριβώς χρειάζεστε (π.χ. μία σελίδα με εύκολη πλοήγηση, ταχύτητα, απλό design, φόρμα επικοινωνίας, εμφάνιση προϊόντων), να το καταγράψετε, να ζητήσετε προσφορά από επαγγελματίες και να μελετήσετε τη σχέση ποιότητα-τιμής.

Υποστήριξη και μελλοντικές υπηρεσίες.

 

Επίσης ένα σημαντικό θέμα το οποίο δεν πρέπει να ξεχάσετε, είναι η υποστήριξη μετά την παράδοση της ιστοσελίδας. Και αυτό γιατί ο σκοπός δεν είναι μόνο να δημιουργήσετε απλά μια ιστοσελίδα και να την παρατήσετε (κάτι που συμβαίνει συχνά). Θα πρέπει να ασχολείστε μαζί της (όπως με το φυσικό σας κατάστημα), να παρακολουθείτε την πορεία της ιστοσελίδας σας και γενικά την εξέλιξή της καθώς επίσης και να την προωθείτε με διάφορους τρόπους. (facebook ads, google adwords, post γενικά στα social media, post στο blog σας).
Το να δημιουργήσετε απλά μια ιστοσελίδα έτσι για να υπάρχει ή επειδή έχει ο ανταγωνιστής σας, καλύτερα να μην το κάνετε γιατί όπως είπαμε και στην αρχή :
Η ιστοσελίδα θα πρέπει να αντανακλά την εικόνα και τη φήμη της εταιρίας σας με επιτυχία. Μία κακόγουστη ιστοσελίδα η οποία δεν δουλεύει σωστά, αργεί πολύ, δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις, μειώνει την αξιοπιστία και το κύρος σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS


ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ

ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Τα πεδία με το σύμβολο
είναι υποχρεωτικά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.