image fb
February 29.2016
by Christos Varitimidis

10 βήματα για να δημιουργήσετε μία σελίδα στο Facebook που θα φέρνει Likes

 

Προσχέδιο σελίδας στο Facebook

 

Τον Οκτώβριο του 2012, 3 χρόνια πριν δηλαδή, το Facebook κατέγραψε 1 δισεκατομμύριο χρήστες ως καθημερινούς επισκέτες, κάθε μέρα. (δείτε τα στατιστικά στο Royal Pingdom). Το Facebook έχει γίνει ένας επαγγελματικό χώρος προβολής προσωπικοτήτων, μουσικών, οργανισμών και άλλων πολλών δίνοντας τους με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τους Online χρήστες.

 

Ο οποιοσδήποτε σήμερα, μπορεί να δημιουργήσει δωρεάν μία σελίδα στο Facebook, μέσα σε λίγα λεπτά. Παρόλα αυτά το να δημιουργήσεις μία σελίδα στο Facebook ή μία Επαγγελματική σελίδα στο Facebook, είναι δύο διαφορετικά πράγματα! Ευτυχώς δεν χρειάζεστε να είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων ή προγραμματιστής ή γκουρού της τεχνολογίας για να δημιουργήσετε μία ξεχωρσιτή σελίδα στο Facebook. Ακολουθώντας τα 10 βήματα που αναπτύσσουμε παρακάτω, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μία σελίδα στο Facebook που θα παρακινεί τους επισκέπτες να πατήσουν το κουμπί “μου αρέσει!”

 

Ξεκινάμε λοιπόν!

 

  1. Επιλέξτε ένα ωραίο όνομα χρήστη.

Το όνομα χρήστη της σελίδας σας στο Facebook θα εμφανίζετια επίσεις στην γραμμή διεύθυνσης του browser πχ www.facebook.com/upmate.gr Είναι καλό λοιπόν να επιλέξετε ένα έξυπνο όνομα και ευκολομνημόνευτο και να το κατοχυρώσετε! Να το κάνετε έστω και αν δεν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήσετε άμεσα. Μπορεί να το χρησιμοποιήσετε στο κοντινό μέλλον. Δεσμεύστε το όνομα σήμερα και το χρησιμοποιείτε όταν χρειαστεί!

 

  1. Δηλώστε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες στην ενότητα “About”

 

Στην ενότητα “About μπορείτε να συμπεριελάβετε αρκετές προτάσεις σχετικά με την επιχείρησή σας ή τον οργανισμός σας. Σιγουρευτείτε ότι θα συμπεριλάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται το κοινό σας για να σας γνωρίσει, αλλά και να καταλάβει γιατί η σελίδα σας θα πρέπει να τους ενδιαφέρει. Θεωρείται απαραίτητο να συμπληρώσετε το πεδίο με την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας. Εάν το κάνετε θα εμφανίζεται στα σχετικά στοιχεία στο “Timeline” της σελίδας. Ειδάλλως θα πρέπει κάποιος να πατήσει στην ενότητα “About” για να διαβάσει και να δει το link της ιστοσελίδας σας.

 

  1. Καταχωρήστε όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες είναι δυνατό στην πλήρη περιγραφή της ενότητας “About”

 

Μόλις δημιουργήσετε την σελίδα σας στο Facebook, μπορείτε να εισέλθετε με τον λογαριασμό σας στην σελίδα και να πατήσετε “Edit info” και να προσθέσετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σελίδα σας. Θα πρέπει να καταχωρήσετε όσο το δυνατό περισσότερη πληροφορία έτσι ώστε να εξηγείτε στους επισκέπτες τι μπορεί να κάνει η επιχείρησή σας για αυτούς, που βρίσκεστε, αλλά και το πως μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Όλες αυτές οι πληφορίες εμφανίζονται στο “full About description” που οι επισκέπτες βλέπουν όταν κάνου click στο “About”. Εάν λοιπόν είναι κάποιος αρκετά περίεργος με τη σελίδα σας και πατήσει στο “About” θα πρέπει να τον αποζημιώσετε για την περιέργειά του με όσο το δυνατό πληρέστερη πληροφορία.

 

  1. Τραβήξτε την προσοχή με μία εντυπωσιακή Cover Photo

 

Δημιουργούμε το δικό σας facebook cover

 

Επιλέξτε μία εντυπωσιακή Cover Photo μιας και αυτή είναι η πρώτη εικόνα που θα δει κάποιος μπαίνοντας στην σελίδα σας στο Facebook. Εάν τους τραβήξετε την προσοχή με ένα έξυπνο ή εντυπωσιακή Cover Photo τότε να είστε σίγουροι ότι θα ρίξει μία πιο κοντινή ματιά στην υπόλοιπη πληροφορία. Μη ξεχνάτε ότι μέσα από τις ρυθμίσεις στη σελίδα στο Facebook μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα slogan ή ένα μήνυμα το οποίο θα εμφανίζεται επάνω στη φωτογραφία. Να είστε σίγουροι ότι ακολουθείτε τους οδηγούς χρήσης σχετικά με τις Cover photos τους οποίους μπορείτε να βρείτε στην σελίδα βοηθείας.

 

  1. Επιλέξτε σωστή φωτογραφία προφίλ

 

Η φωτογραφία του προφίλ είναι η μικρότερη που εμφανίζεται στην σελίδα σας στο Facebook και είναι το avatar που ακολουθεί όλα τα posts στο Facebook. Σιγουρευτείτε ότι αντιπροσωπεύει το brand σας διότι όσο περισσότεροι επισκέπτες το δουν τόσο πολλοί θα είναι αυτοί που θα το αναγνωρίσουν και θα θέλουν να συσχετιστούν με αυτό.

 

  1. Ζητήστε από τους φίλους σας να κάνουν “Like” την σελίδα σας

 

Μόλις έχετε ολοκληρώσει την δημιουργία της σελίδας σας, μπορείτε να αποστείλετε προσκλήσεις σε όλους τους φίλους σας στο Facebook (ή σε ένα Group του Facebook) ώστε να κάνουν “Like” την σελίδα σας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος ώστε να αρχίσετε να δημιουργείτε “ακόλουθους” οι οποίοι θα ενημερώνονται από τις αναρτήσεις που θα πραγματοποιείτε στην σελίδα σας.

 

Κάντε Like στη σελίδα μας!

 

  1. Δημιουργήστε περιεχόμενο το οποίο να φανεί χρήσιμο στους επισκέπτες

 

Ξεκινήστε να δημιουργείτε χρήσιμο, ενδιαφέρον, διασκεδαστικό περιεχόμενο το οποίο να στοχεύει στο target group που ενδιαφέρεστε στο να διαβάσει ή να δει στη σελίδα σας. Αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες και κείμενα. Ασφαλώς ο συνδυασμός εικόνας κειμένων και videos είναι ο ιδανικός ώστε να προσφέρετε πλουραρισμό στην εναλλαγή της πληροφορίας, ώστε κανείς να μη φύγει από τη σελίδα, δίχως να πατήσει του κουμπί “Like”.

 

  1. Τροφοδοτήστε την παρουσία σας στο Facebook με πληροφορία

 

Δεν έχετε το χρόνο να δημοσιεύετε περιεχόμενο στη σελίδα σας στο Facebook; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε κάποιες διαδικασίες τροφοδοτόντας με πληροφορία τη σελίδα σας αυτόματα από το blog σας ή τον λογαριασμό σας στο twitter. Χρησιμοποιήστε εξωτερικά εργαλεία τα οποία μπορούν να συνδεθούν με τον λογαριασμό σας στο Facebook και να τα χρησιμοποιήσετε.

 

  1. Προβάλετε την σελίδα σας στο Facebook

 

Χρήσιμοποιήστε όλα τα διαθέσιμα Facebook plugins ώστε να επιτρέψετε στους επισκέπτες της σελίδας σας να κάνουν “Like” την σελίδα σας στο Facebook απευθείας από την δική σας ιστοσελίδα ή blog. Επίσης δώστε τους τη δυνατότητα να μοιραστούν το περιεχόμενο της σελίδας σας με ένα click.

 

  1. Προσφέρετε αποκλειστικά κάτι μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook

 

Δώστε κίνητρα στους επισκέπτες της σελίδας σας στο Facebook, ώστε να κάνουν “Like” της σελίδα σας. Προσφέρετε τους μία εξτρά έκπτωση ή κάποιο διασκεδαστικό περιεχόμενο ή ακόμα και την διεξαγωγή κάποιου Online διαγωνισμού με σκοπό να αναδείξετε τα οφέλη από τις συχνές επισκέψεις στη σελίδα ή την έγκαιρη ενημέρωσή τους.

 

Είδαμε μέσα από αυτά τα 10 απλά βήματα, πως μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν μία σελίδα στο Facebook, αλλά και όλη την διαδικασία οργάνωσης και διαχείρισής της με σκοπό να έχει περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή.

 

Η Upmate μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε, δημιουργώντας τη σελίδα σας σε επαγγελματικά πρότυπα διότι όπως σημειώσαμε στο ξεκίνημα του άρθρου, άλλο είναι μία δωρεάν σελίδα στο Facebook και άλλο είναι η επαγγελματική διαχείριση σελίδας στο Facebook.

 

Αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε:

 

  • Design για οποιαδήποτε δραστηριότητά σας μέσα από banners ή cover photos,

  • Συγγραφή σωστών δομημένων και ελκυστικών κειμένων με σκοπό την προσέλκυση των επισκεπτών μέσα από λεκτικές παροτρύνσεις

  • Οργάνωση και διεξαγωγή online διαγωνισμών - κληρώσεων

  • Δημιουργία & διαχείριση διαφημιστικής καμπάνιας στο Facebook

  • Έγκαιρη ενημέρωση σε οποιοδήποτε αίτημα επισκέπτη


Εάν λοιπόν δεν θέλετε απλά μία σελίδα, αλλά μία επαγγελματική σελίδα και παρουσία στο Facebook, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας ώστε να οργανώσουμε τα βήματα δημιουργίας της από κοινού!

Hall of fame
Christos
Varitimidis
Maria
Kyriakidou

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ

ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Τα πεδία με το σύμβολο
είναι υποχρεωτικά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.