image fb
October 03.2015
by Christos Varitimidis

3 χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν δημιουργήσετε την σελίδα σας

Όλοι στις μέρες μας θέλουν να έχουν μία αξιόλογη ιστοσελίδα. Παρακάτω θα αναλύσουμε τρεις σημαντικούς λόγους, για να τους δώσουμε την πρέπουσα σημασία, πριν καταλήξουμε στην κατασκευή της σελίδας μας.

 

Συνοπτικό περιεχόμενο και αναγνωσιμότητα

 

Το περιεχόμενο μίας σελίδας είναι ότι πιο σημαντικό για να πείσουμε τους επισκέπτες της να την επισκεφτούν ξανά σύντομα. Το να δημιουργούμε αξιόλογο περιεχόμενο για την ιστοσελίδα μας δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας στον επισκέπτη, αλλά δημιουργεί και την προσδοκία για επόμενα άρθρα!

 

  • Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι αναγνώσιμο - Ο μέσος χρήστης του internet απλά προσπερνάει το περιεχόμενο αντί να το διαβάσει όλο. Για τον παραπάνω λόγο καλό θα είναι να κρατήσουμε σε μικρό μέγεθος τις παραγράφους μας, αλλά και η στοίχιση του περιεχομένου σε στήλες να φέρνει σε κείμενο εφημερίδας (κάτι οικείο για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας) έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε χρήστης να το αναγνώσει εύκολα. Είναι καλό να έχετε επικεφαλίδες, κατηγορίες - υποκατηγορίες στις θεματικές, αρίθμηση όταν θέλετε να παρουσιάσετε θέματα έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να βρει εύκολα αυτό που θέλει. Μεγάλες παράγραφοι και κείμενα που δε διακόπτονται πουθενά είναι εύκολο ο επισκέπτης να τα αγνοήσει!

 

  • Αντίθεση χρωμάτων - Το να βρούμε την ιδανική αντίθεση χρωμάτων σελίδας, κειμένων, background είναι κάτι βασικό για την αποδοχή του. Εάν είναι έντονη η αντίθεση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην αναγνωσιμότητα του περιεχομένου. Οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές χρωμάτων έτσι ώστε το περιεχόμενο να καθίσταται ελκυστικό.

 

  • Τα λευκά περιθώρια είναι πάντα καλή ιδέα - Τα λευκά περιθώρια βοηθούν πάντα στο να τονίζουμε συγκεκριμένα στοιχεία της σελίδας και να τα κάνουμε με αυτό τον τρόπο πιο διακριτά. Το να δίνουμε αέρα στο περιεχόμενο για να αναπνεύσει από το σχεδιαστικό πλήθος εικόνων και εικονιδίων, προσδίδουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτό που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο περιεχόμενο.

 

  • Ευανάγνωστη γραμματοσειρά - Παρόλο που η αγορά έχει χιλιάδες πια επιλογές από γραμματοσειρές για την ιστοσελίδα μας, η ιδανική λύση είναι μία απλή ευανάγνωστη γραμματοσειρά με προτίμηση σε web font. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι οι Sans Serif γραμματοσειρές είναι από τις πλέον ευανάγνωστες, ενώ από την άλλη οι Serif είναι από τις πλέον διαδεδομένες για εκτύπωση. Καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή πολλών διαφορετικών γραμματοσειρών στο ίδιο σχέδιο, δεν είναι καλή ιδέα. Το να επιλέγουμε να τονίζουμε με έντονα γράμματα λέξεις είναι καλό για να τονίσουμε αυτό που επιθυμούμε.

 

  • Εξαφανίστε τα σπασμένα Links από τη σελίδα σας - Το να έχουμε σπασμένα links είναι το λιγότερο αντιεπαγγελματικό. Δίνουν μία αίσθηση ερασιτεχνισμού και μικρής αξιοπιστίας σε αυτό που προσφέρουμε. Δοκιμάζουμε κάθε Link της σελίδας μας πριν τη δώσουμε στο κοινό μας. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλα δουλεύουν σωστά! Διπλοελέγχουμε ή τριπλοελέγχουμε εάν όλα είναι οκ. Επίσης καλό θα είναι περιοδικά να ελέγχουμε τα Links ώστε να βλέπουμε ότι δουλεύουν σωστά και ότι κατευθύνουν το κοινό μας στις σωστές σελίδες.

 

Βελτίωση της πλοήγησης του μενού

 

Αποτελεσματική πλοήγηση σημαίνει απλότητα. Το να έχουμε ένα απλό μενού πλοήγησης είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Προσπαθούμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τις θεματικές του μενού μας. Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους που μπορούμε να προσέξουμε για βέλτιστα αποτελέσματα πλοήγησης.

 

  • “Καθαρίζουμε” το template σας - Το να επιλέγουμε πολύπλοκα σχέδια είναι ο πιο σημαντικός λόγος για απώλεια των επισκεπτών από την σελίδα μας. Ξεχωρίζουμε το προφίλ της σελίδας και την επικοινωνία με σκοπό να τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα. Εάν πρέπει να έχουμε αρκετές κατηγορίες προσπαθούμε να είναι οργανωμένες ώστε να είναι εύκολο στους επισκέπτες μας να πλοηγηθούν.

 

  • Στρατηγική τοποθέτηση του μενού - Πολλές φορές θέλοντας να εντυπωσιάσουμε λέμε “θέλω κάτι που δεν το έχει άλλος” και όταν ο επισκέπτης ψάχνει να βρει που βάλαμε το μενού - πρωτοτυπώντας αλήθεια - έχουμε χάσει το δάσος. Καλό λοιπόν είναι το μενού να είναι στο οριζόντιο επάνω μέρος της σελίδας ή στο αριστερό

    μέρος της σελίδας.

 

  • Δημιουργούμε sitemap - Ένα καλά δομημένο sitemap δεν είναι χρήσιμο μόνο στις μηχανές αναζήτησης, αλλά και στον επισκέπτη της σελίδας, διότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να βρει εύκολα την τελική σελίδα που επιθυμούσε.

 

  • Μηχανή αναζήτησης - Το να προσθέσουμε μία έξυπνη μηχανή αναζήτησης προϊόντων ή περιεχομένου στη σελίδα μας είναι κάτι το εξαιρετικό! Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα αποτελέσματα σχετικά με το ενδαιφέρον των επισκεπτών μας.

 

  • Αποφυγή συντμήσεων και ακρωνύμιων - Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα ακρωνύμια και τις συντμήσεις, εκτός και αν υπάρχει σημαντικός λόγος. Επιλέγοντας να χρησιμοποιείτε ακρωνύμια και συντμήσεις, αυτό που πολύ πιθανό να συμβεί, είναι να μπερδέψουμε τους επισκέπτεςκαι να χαλάσουμε την καλή εικόνα της σελίδας.

 

Βελτιώνουμε την ταχύτητα της σελίδας μας

 

Η διαχείριση του χρόνου είναι σημαντική μόλις κάποιος επισκεφτεί την σελίδα μας. μιας και αυτό που προσδωκά είναι η σελίδα να φορτώσει ταχύτατα. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχουμε βαλθεί να εντυπωσιάσουμε με γραφικά, εικόνες, και ότι άλλο βαρύ μπορεί να υπάρχει τότε έχουμε κάνει το πιο σημαντικό λάθος στην καττασκευή της σελίδας μας. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η σελίδα θα φορτώνει σε 4 με 6 δευτερόλεπτα από την επίσκεψη μας. Η γρήγορη φόρτωση της σελίδας είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να κρατήσουμε ζεστό το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους αξιολόγησης της σελίδας από τις μηχανές αναζήτησης.

 

  • Περιορίζουμε ή αποφεύγουμε μεγάλα αρχεία (video - εικόνες - flash κλπ) - Θέλοντας να εντυπωσιάσουμε τους επισκέπτες πολλές φορές ξεχνάμε την δυνατότητα να φορτώνεται γρήγορα η σελίδα μας, προσπαθώντας να φορτωθεί ένα video.

 

  • Συμπιέζουμε τα πάντα - Για να φορτώνει γρήγορα η σελίδα μας, συμπιέζουμε όλων των ειδών τα αρχεία όπως οι εικόνες χρησιμοποιώντας πάντα τον κατάλληλο τύπο αρχείου. Αλλάζουμε το μέγεθος των εικόνων - σε μικρότερο - πριν τις ανεβάσουμε.

 

  • Περιορίζουμε τον αριθμό των ανακατευθύσεων -  Καλό είναι να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των ανακατευθύνσεων είτε σε εσωτερικά links είτε σε εξωτερικά μήπως κάποιο ή κάποια από αυτά δεν λειτουργούν και καταλήγουν σε 404 σελίδες.


Προσπαθώντας να ακολουθήσουμε όλες τις παραπάνω συμβουλές, είναι σίγουρο ότι η σελίδα μας θα είναι φιλική στον επισκέπτη όσο και λειτουργική. Ασφαλώς όμως όλα τα παραπάνω θέλουν γνώσεις, χρόνο και αγάπη για την διαδικασία, κάτι για το οποίο μπορούμε να καυχώμαστε. Εάν θέλετε να έχετε και εσείς κάτι το ξεχωριστό να προσφέρετε στους πελάτες σας, θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε μαζί μας, να μας πείτε την ιδέα σας και να σας καταθέσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

 

Ζητήστε τώρα προσφορά.

Hall of fame
Christos
Varitimidis
Maria
Kyriakidou

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ

ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Τα πεδία με το σύμβολο
είναι υποχρεωτικά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.